ONLINE TRAINING
In 1 dag veel wijzer
Hoe gaat dat in de praktijk, de betrokkenheid van medewerkers vergroten met sociocratie? Hoe kan de methode bruggen slaan tussen de eilandjes van zelfsturende teams, die zo weinig met elkaar afstemmen? Hoe zou ik ermee kunnen beginnen, in mijn praktijk of in mijn organisatie? In de Introductietraining kun je antwoorden vinden op deze vragen – en andere natuurlijk.
Leestijd: 2 minuten
De online Introductietraining duurt 1 dag. Het is de snelste manier om jezelf een goed beeld te vormen van wat jij kunt met sociocratie, in jouw situatie. Je kunt vragen stellen waar je al een tijdje mee rondloopt. Onze ervaren adviseurs gaan je vragen beantwoorden. Ze werken bij het bureau dat is opgericht door de grondlegger van sociocratie, Gerard Endenburg. Ze kunnen putten uit meer dan 50 jaar ervaring.
Misschien denk je dat sociocratie vooral bestaat uit vergadertrucjes. (Er zitten inderdaad heel krachtige vergadertools in, maar sociocratie is veel meer.)
Of dat sociocratie vooral een manier van zelfsturing is. (Klopt, maar in combinatie met hiërarchie.) Of zeg je: sociocratie, dat is mooi, maar niet voor mijn medewerkers want die zijn laagopgeleid/hoogopgeleid. (Dat niveau maakt niet uit, je mindset is veel belangrijker.)
In de Introductietraining kun je jouw plaatje van sociocratie bijstellen en completer krijgen. Want we gaan er meteen mee aan de slag.
- Met het consentbeginsel bijvoorbeeld, een van de kernbegrippen. Je neemt met andere deelnemers een besluit op deze manier.
- Je doet ook mee met een sociocratische verkiezing. Iemand omschreef dat ooit als het leukste onderdeel van sociocratie, omdat je de hele tijd complimentjes uitdeelt én hoort.
- En je ontwerpt een kringstructuur, om te zien hoe sociocratie eruit ziet in een organisatie. In the bigger picture, zeg maar.
Op 20 april is de eerstvolgende training. Misschien smaakt die naar meer. Of misschien denk je ‘niks voor mij, sociocratie’. Ook goed (al vinden we dat natuurlijk jammer). Maar in beide scenario’s heb je in je hoofd weer ruimte voor nieuwe vragen, en dat kun je zien als winst. Je kunt weer nieuwe stappen zetten!
We zien je graag (online) op 20 april.