Effectief vergaderingen leiden met sociocratie

Ben je leidinggevende, directeur of intern adviseur en oriënteer je jezelf op toepassing van de SKM in jouw organisatie? Tijdens onze 1-daagse training krijg je een beter begrip van de sociocratische besluitvormingsstructuur, de wijze van implementatie en de ervaringen in organisaties.

Introductietraining Sociocratische Kringorganisatie Methode

De Sociocratische Kringorganisatiemethode (SKM) biedt krachtige principes en praktische instrumenten om effectieve samenwerking, daadkrachtige sturing en zorgvuldige besluitvorming te organiseren. Tijdens deze 1-daagse training krijg je een helder overzicht van de methode en ervaar je de verschillende onderdelen in de praktijk. Je vormt een beeld van de relevantie, toepassingsmogelijkheden en toegevoegde waarde van de methode voor jouw eigen omgeving / organisatie. 

 • Je krijgt inzicht in de impact van de manier waarop je met elkaar besluiten neemt;
 • Je maakt kennis met de sociocratische methode en onderzoekt wat je daarmee kunt bereiken;
 • Je ervaart praktische instrumenten om efficiënter en doelgerichter te vergaderen;
 • Je vormt een beeld van mogelijkheden voor toepassing in jouw organisatie, onder meer vrijstelling van de OR

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die zich een goed beeld wil vormen van wat je kan met de sociocratische kringorganisatiemethode. Je hebt er over gehoord, gelezen of misschien ook al zelf ervaren en dat smaakte naar meer. Deelnemers zijn vaak actief in rollen als leidinggevende, bestuurder, HR professional, opleider, organisatieadviseur, project- / programmamanager, gespreksleider. Kennis van en/of ervaring met sociocratie mág, maar niet noodzakelijk.

We bieden deze training ook op maat voor specifieke doelgroepen of in company.

Programma

Dit is een training van één dag. Tijdens deze dag:

 • Ervaar je de impact van verschillende vormen van besluitvorming, incl. het consentbeginsel;
 • Krijg je een korte uitleg over de geschiedenis, theoretische grondslagen en de vier sociocratische principes voor het vormen van een gelijkwaardige besluitvormingsstructuur;
 • Hoor je inspirerende voorbeelden van organisaties die al langere tijd werken met de SKM;
 • Krijg je alle ruimte voor het inbrengen van voor jou relevante vragen en om toepassingsmogelijkheden binnen jouw eigen omgeving te verkennen.

Trainers

De training wordt, afhankelijk van het aantal deelnemers, begeleid door één of twee gecertificeerde trainers en/of organisatiedeskundigen.

Na deze training

Veel gehoorde ´bijwerking´ van deze introductietraining, is dat je er mee verder wilt. Dat kan op verschillende manieren:

 • Op een laagdrempelige manier meer kennis en ervaring op doen door je aan te sluiten bij een netwerkkring;
 • Je bekwamen in de rol van sociocratisch gespreksleider door deel te nemen aan de training ‘ Sociocratisch leiden van vergaderingen‘;
 • Je gereedschapskist als leidinggevende / coach van (project) teams verrijken door deel te nemen aan de training ‘Sociocratisch leiden van teams’;
 • Je verder verdiepen in hoe de sociocratische methode op grotere schaal kan worden toegepast en welke rol dat van jou vraagt als leidinggevende, bestuurder of toezichthouder door deel te nemen aan de training ‘Toepassing van SKM in organisaties en de maatschappij’.

En als je je verder wilt oriënteren op toepassing binnen jouw team, afdeling of organisatie en de begeleiding die wij daarbij kunnen bieden, maken we graag een vrijblijvende afspraak.

Data, plaats en kosten

We organiseren deze training regelmatig. Kijk in onze agenda voor de nu geplande edities (laat het ons horen als er geen voor jou passende datum bij staat; vaak kunnen we in overleg een geschikte datum vinden). De bijeenkomst start om 10:00 uur en eindigt om 16:30 uur (incl. lunch). Je kan deze training volgen in Rotterdam. Maximale groepsgrootte: 10 personen.

Kosten:

De kosten bedragen € 380,- per persoon, inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie/thee.

 • Korting: je komt in aanmerking voor 15% korting, onder de volgende voorwaarden:
  • Early bird registratie tot 3 maanden voor aanvang van de bijeenkomst
  • je volgt de training als particulier
  • je als ZZP’er/organisatie beschikt over beperkte middelen
  • als je samen met jouw collega deelneemt
 • Opmerking btw: Alle bedragen zijn exclusief btw. Voor particulieren geldt een vrijstelling van btw. Dit geldt ook voor organisaties die niet btw-plichtig zijn. Vergeet niet dit op het inschrijvingsformulier aan te geven.

*Mocht de prijs een probleem zijn, dan is er in overleg een regeling mogelijk

Meer informatie en aanmelden

Meer weten? Even afstemmen over een voor jouw geschikte (verdere) kennismaking? Bel of mail ons info@sociocratie.nl / 010 – 452 32 89.