Ik ga akkoord met de voorwaarden en het privacybeleid

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief >>

Met een sociocratische stichting heb je sociocratie tot het gaatje

Uiteindelijk kom je als vsv een keer voor de vraag te staan. Wat gaan we worden – juridisch gesproken? Je moet een rechtspersoon worden. Een stichting, vereniging of wat dan ook.

Eigen regie in werk maakt blijvertjes van je medewerkers

Hoe houd je medewerkers, als er 427.000 vacatures zijn? Minstens zo leuk als een mooie auto of bonus is iets wat je niet kunt inparkeren of uitgeven.
Gertruda Ouwehand • Foto: Isabelle Francis

Audit als opkontje voor verbetering

Maak ideeën die rondzingen expliciet, dan kun je er makkelijker mee aan de slag.

Hoe je een fittie tussen kippen beslecht zonder dat je elkaar zelf de tent uit vecht

Wat weegt zwaarder in een voedselcommunity: stressvrije kippen of de eierproductie op peil houden? Voor je het weet, polariseert je community en stappen mensen eruit.

Een andere blik op polarisatie

Er wordt wat afgepolariseerd de laatste jaren. De kunst is al die meningen toch aan elkaar te puzzelen, tot een compleet beeld van de werkelijkheid.
nl.vecteezy.com
,

Circulair leiderschap: samen de kar trekken

Bij circulair leidinggeven werk je als leidinggevende samen met je medewerkers op basis van gelijkwaardigheid. Je beslist samen, met consent.
Riët Kremers

Eerstelijns verloskundigen: dankzij SKM nu meer tijd voor zwangeren

Meer bezig zijn met de inhoud van je werk: dat lukt als je de 'randzaken', zoals het organiseren van je samenwerking, slim aanpakt.
,

Wil je net zo snel gaan als Elon Musk?

Over het effect van iets minder steile trappen op een schip, en wat dat te maken heeft met zorgvuldige besluiten nemen.
,

Slim beslissen met een grote achterban, hoe doe je dat?

Met een man of dertig besluiten nemen, dat worden al snel Poolse landdagen. Knopen doorhakken gaat lastig. Je wil liever minder mensen aan tafel, maar zonder het contact te verliezen met de rest.
,

Je kunt slechte communicatie niet de schuld geven van slechte samenwerking

Die Max Verstappen toch. Een coureur met een fantastische stuurtechniek, plus een geweldig wedstrijdinzicht. Stalen zenuwen heeft hij ook. Alles om een kampioen te worden.

Leid jij elke vergadering al zonder een greintje zenuwen?

De meeste gespreksleiders die sociocratie gebruiken, hebben weleens een zenuwmomentje. Of ze hebben achteraf van die ‘wat als’- vragen.
,

Een succesrecept

Samenwerken, waar léér je dat eigenlijk? Niet op school. Daar ben je de enige die zijn deel van het werkstuk over woningnood onder jongeren op tijd af heeft.