Ik ga akkoord met de voorwaarden en het privacybeleid

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief >>

Consent of geen consent

Wie gaat werken met SKM, komt consent tegen, een van de kernbegrippen in de methode. Hoe gebruik je het bij het nemen van besluiten? Tips van organisatie-deskundige Philip Seligmann, een oude rot met bijna twintig jaar ervaring.

Leidinggeven van een leien dakje

Leidinggeven gaat makkelijker met de SKM. Het kost minder tijd. En omdat de kwaliteit van de besluiten beter is, hoef je minder brandjes te blussen in de uitvoering. Wilt u ook leren hoe leidinggeven makkelijker kan?

Artikel over Het Buitenschoolse Net

Onlangs verscheen in het blad OR informatie een stuk over de SKM en medezeggenschap bij Het Buitenschoolse Net. De directeur legt uit waarom zij de SKM beter vindt passen bij moderne arbeidsverhoudingen dan een OR.
,

Sociocratie en Agile

In januari gaf het Centrum een presentatie over Agile en SKM, tijdens een congres in München (zie foto). Pieter van der Meché gaf daar een keynote speech voor 350 mensen. Daarna verscheen er een artikel over in InfoQ.

Sociocratische gespreksleiding

Om zorgvuldig en overzichtelijk besluiten te nemen, kent de SKM drie soorten rondes: de beeld-, menings- en besluitvormingsronde. Als gespreksleider moet je bepalen hoe je die zo goed mogelijk inzet.

Samenwerken in Culemborg

De Gelderlander, een beeldbepalende broedplaats voor creatieve professionals in Culemborg, heeft sinds deze zomer sociocratische statuten. Topkring en creatieven trekken nu meer samen op.

Consent in de gemeente Heuvelrug

Om de kloof tussen burger en politiek te dichten, gaat de gemeente Utrechtse Heuvelrug met consent besluiten. Het is dé manier om de kloof tussen burger en politiek te slechten, en hierbij mag de burger meebeslissen.